2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Název Množství a jednotka
vepřová plec 250 g
bílé fazole 250 g
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
mletá sladká paprika 3 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli, zaprášíme paprikou a moukou, zalijeme vodou a přidáme namočené fazole i s vodou, vodu dolijeme tak, aby jí byl dostatek - celkem asi 1,5 - 2l. Společně vaříme, až je maso i fazole měkké. Osolíme, přidáme česnek a rajčatový protlak nebo trošku kečupu a povaříme. Dochutíme solí, pepřem, případně bujónem nebo polévkovým kořením.

Tip:
Ke sladké paprice přidáme 1/2 lžičky pálivé papriky.


 


RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...