4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Název Množství a jednotka
vepřová plec 250 g
bílé fazole 250 g
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
mletá sladká paprika 3 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli, zaprášíme paprikou a moukou, zalijeme vodou a přidáme namočené fazole i s vodou, vodu dolijeme tak, aby jí byl dostatek - celkem asi 1,5 - 2l. Společně vaříme, až je maso i fazole měkké. Osolíme, přidáme česnek a rajčatový protlak nebo trošku kečupu a povaříme. Dochutíme solí, pepřem, případně bujónem nebo polévkovým kořením.

Tip:
Ke sladké paprice přidáme 1/2 lžičky pálivé papriky.


 


RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...